Bilproblem? Snarare billösningar!

skodanJag är säkerligen inte den enda som har haft problem med bilar i tid och otid. Det lär aldrig någonsin finnas ett tillfälle där ett bilhaveri är ett välkommet inslag i vardagen, och jag vet väl med mig att jag många gånger av svurit högt och brett över ytterligare en bil som strular vid precis fel tillfälle. Sanningen är att man aldrig kommer att komma ifrån det, det är en av livets absoluta sanningar att bilar förr eller senare kommer att gå sönder på något sätt. Det är lika smärtsamt att uppleva en bil som går sönder som det är att behöva betala kostnaderna för att få problemet åtgärdat.

Ofta handlar problemen om att man inte har fått bilen servad, och jag kan erkänna att jag är en av dem som drar ut i det sista på att lämna in bilen på behövlig koll, helt enkelt för att varje servicetillfälle kostar så mycket som det gör. Servar man inte bilen så kan man samtidigt vara säker på att den kommer gå sönder betydligt snabbare än om den hade fått lite välbehövligt behandling med jämna mellanrum.

Jag behöver inte bekymra mig länge om denna höga engångssumma som service innebär. Jag har nämligen upptäckt en lösning som inte nödvändigtvis gör det billigare med service, men själva kostnaden blir i vilket fall uppdelad över tid. Tack vare att jag tecknade ett serviceavtal från Skoda så är min service säkrad. Genom att månadsvis betala för servicen, med en mindre summa, gör att jag slipper engångssumman och därmed enbart behöver lämna in bilen för service. Nu har jag inte längre ångest över oron med att köra en bil som inte har blivit kollad. Nu är det bara svänga in till verkstaden och lämna in bilen, vänta på att den ska bli klar och köra där ifrån utan att behöva betala en enda krona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *