Om oss

omossVälkommen till On the rocks! Vi som bloggar här heter Jocke och Maria och vi skriver om vårt gemensamma intresse som är klättring. Det är klättring ute i naturen som gäller för oss, både traditionell klättring/friklättring och artificiell klättring/aidklättring, och därför valde vi att döpa bloggen till det fyndiga namnet On the rocks eftersom det ju är på bergväggar som vi klättrar. Vi reser gärna runt i Sverige och klättrar på olika ställen, och vi har även klättrat en del utomlands. Vi tycker mycket om naturen och friluftsliv överlag och brukar även passa på att göra andra roliga saker när vi är ute på våra klättringsresor, som till exempel vandra och paddla kajak.

Att vi är ett par hade ni kanske räknat ut. Vi träffades genom en klättringskurs och det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess har vi levt och klättrat tillsammans. Det är verkligen roligt att dela intresset för klättring eftersom det tar upp mycket av vår lediga tid, och det är alltid en fördel att vara två (eller fler) när man klättrar. Faktum är att det inte är så bra att klättra ensam, för det är ju trots allt en ganska farlig sport i de fall där det går fel. Det gäller att ha rätt säkerhetsutrustning och att minimera riskerna, men man kommer inte heller ifrån att adrenalinet man får när man hänger från en klippvägg är en stor del av charmen med sporten.

Den här bloggen handlar alltså om klättring och om andra naturupplevelser, men den handlar också om oss och om vårt liv i allmänhet. Vi är ju trots allt vanliga människor med vanliga jobb och en helt vanlig vardag (Jocke är trafikskolelärare och Maria arbetar som tandläkare), och eftersom det är vardagen som tar upp den största delen av livet så finns det ganska mycket att säga om den också. Dessutom har vi ganska nyligen flyttat till hus, och då finns det ju alltid något att göra. Det blir med andra ord lite blandat här på bloggen, men mycket kommer att handla om klättring och friluftsliv eftersom det är det som är våra största intressen!